NONON
academy

Become a
make-up artist

Academy

NONON academy

Droom jij van een succesvolle carrière als visagist? Zie jij jouw toekomst als inspirerende MUA al zachtjes glanzen? Heb jij oog voor kleur en detail? Fascineert het menselijke gezicht je? Zie jij altijd en overal hoe mooi mensen zijn, en hoe jij die schoonheid naar boven zou kunnen halen? Zou je van dat talent graag je vak willen maken? Dan ben je bij NONON Academy aan het juiste adres!

Uniek

Creative Director Linda Blauw maakt al jaren indruk als beauty- en fashion visagiste. Zij deelde haar kennis en ervaring al eerder via inspirerende lessen op verschillende make-up academies.
Voor haar eigen NONON Academy ontwikkelde zij een unieke make-up opleiding, waarin haar visie op make-up als een artistieke uiting van creativiteit samenkomt met een gedegen kennis en beheersing van alle technieken. Een persoonlijke benadering, uitgebreide theoretische ondersteuning en veel praktische ervaring maakt de opleiding tot een uitstekende start van jouw gedroomde carrière als professioneel visagist. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de zakelijke kant van jouw toekomst. Hierbij kun je denken aan het ontwikkelen van je eigen concept, ondernemerschap, communicatie met opdrachtgevers, het presenteren van je portfolio…alles komt aan bod zodat jij van jouw passie je beroep kunt maken!

Visie

Linda Blauw richtte NONON Academy op om talenten op te leiden tot echte professionals die zich staande kunnen houden in de wereld van beauty en fashion. En dat vraagt meer dan alleen goed zijn in het aanbrengen van make-up.

Natuurlijk, daar waar een camera op een model wordt gericht is een perfecte make-up een must. De huid moet egaal te zijn, de ogen mogen niet wegvallen bij het felle licht. Make-up dient als een tweede huid op het gezicht te zitten. Photoshop zou niet nodig moeten zijn. Daarom besteedt NONON Academy veel aandacht aan het aanleren en oefenen van alle technieken. Niet alleen vaardigheid is belangrijk, een goede visagist heeft ook inzicht in de theorie en achtergrond van de verschillende gezichtsvormen en technieken. Zo maak je je de visagie echt eigen, zodat je er mee kunt spelen en je creativiteit ten volle kunt benutten!

De professionele visagist weet met artistieke helderheid de (onuitgesproken) wensen van de opdrachtgevers te vertalen naar huid, haar, kleur, contouren, schaduw. Een visagist overheerst niet, maar ‘blendt’ de eigen visie naadloos met de opdracht om die opdracht juist door de kunstzinnige uitvoering naar een hoger niveau te tillen. Subtiel, maar onmiskenbaar. Een goede visagist (of liever MUA) ziet het vak dan ook als een artistieke en creatieve uiting. Daarom leer je tijdens de opleiding hoe jij een creatief idee kunt vertalen naar toegepaste make-up die volledig past bij de wensen van de opdrachtgever.

Een echte professional is ook zakelijk sterk. Een goede portfolio, goede scholing, goede omgangsvormen en goed ondernemerschap is heel belangrijk. Je kunt nóg zo getalenteerd zijn, als je je zaakjes niet goed op orde hebt, houd je geen stand in de harde wereld onder de felle lampen. Daarom besteedt de NONON Academy veel tijd aan het opdoen van ervaring, het opbouwen van je portfolio en het ontwikkelen van je ondernemerschap.

Professionals

Creative Director Linda Blauw geeft haar lessen met passie en kunde. Daarnaast verzamelde zij een groep geïnspireerde docenten om zich heen die hun sporen hebben verdiend in de beauty- en fashionwereld. Zij zijn als geen ander in staat om talenten op te leiden tot ware kunstenaars. Bovendien werken ze dagelijks backstage bij fashion shows en shoots. Zo ben je ervan verzekerd dat je iedere les nieuwe technieken leert die ook daadwerkelijk op één lijn liggen met het actuele modebeeld.

Linda Blauw

 5 februari 2020

word make-up artist

NONON Basic

€ 1125,-

ex btw

 • inclusief NONON Make-up pakket twv €200,-
 • inclusief NONON penselenset twv €75,-

NONON Allround

€ 2250,-

ex btw

 • inclusief NONON Make-up pakket twv €375,-
 • inclusief NONON penselenset twv €75,-

Opbouw van de opleidingen

De NONON Academy opleidingen bestaan uit een Basic en een Allround opleiding. Beide opleidingen starten tegelijkertijd

De Basic opleiding bestaat 7 avonden en de Allround uit 14 avonden waarbij theorie en praktijk gecombineerd worden. Tijdens de lessen komen de volgende onderwerpen aan bod:

Basic & Allround

 • 1. Being a make-up artist
 • 2. Shapen & highlighten
 • 3. Oog & eyeliner technieken
 • 4. LIp technieken – Beauty lips
 • 5. Uitdagingen: rijpere huid
 • 6. Gekleurde huid
 • 7. Tussenshoot

Allround

 • 8. Looks ontwerpen
 • 9. Make-up voor mannen
 • 10. Fotografie en belichting
 • 11. Fashion & show make-up
 • 12. Periode make-up
 • 13. Improviseren en ondernemerschap
 • 14. Examen en professionele eindshoot

Aan het begin van de opleiding bij de NONON Academy krijg je een uitgebreid pakket professionele make-up en een complete set penselen. Zo heb je direct de instrumenten in handen om aan de slag te gaan als visagist. Daarnaast krijg je ook theoretisch materiaal uitgereikt om je kennis van het vak te vergroten.

Opdoen van ervaring

Naast de lessen is het de bedoeling dat je de technieken thuis oefent, op zoveel mogelijk verschillende modellen. Hierdoor krijg je ervaring met verschillende huidtypes en stijlen en bouw je tegelijkertijd je portfolio op.

Tijdens de opleiding zijn er diverse professionele fotoshoots. Hierbij kun je laten zien wat je tijdens de opleiding hebt geleerd en meer: als je je creativiteit de vrije hand geeft kun je laten zien welk talent jij echt in huis hebt! Tijdens deze shoots werk je professioneel samen met een model, hairstylist en fotograaf. Zo doe je meteen ervaring op met de werkwijze tijdens een shoot, het omgaan met verschillende professionele modellen en leer je hoe je op een professionele manier met elkaar omgaat. Je leert omgaan met de eisen en verwachtingen, je leert improviseren op aanwijzingen van anderen, hoe stressbestendig je bent en last but not least: je breidt je persoonlijke portfolio uit met sterke, professionele foto’s.

De opleiding wordt afgesloten met een eindexamen en fotoshoot.

Omdat NONON Academy het belangrijk vindt dat je veel ‘live’ ervaring opdoet bieden we de mogelijkheid om stage te lopen bij onze eigen Academy. Door mee te helpen bij de workshops die NONON geeft krijg je de basisvaardigheden sneller onder de knie. Je leert nooit zo snel en goed als wanneer je probeert iets aan een ander uit te leggen of voor te doen. Ook kun je ervaring opdoen door mee te open bij fotoshoots, fashion opdrachten, mode shows etc.

Algemene informatie/prijs

NONON Basic

Frequentie: 7 avonden elke woensdag  van 19.00-21.30.00 uur.

De prijs van de opleiding is €1250,- ex. BTW.
Dit is inclusief een professioneel make-uppakket ter waarde van €200,- en een professionele penselenset ter waarde van €75,-.
Daarnaast ontvang je uitgebreid theoretisch materiaal, diverse professionele foto’s voor je portfolio. Ook de examenkosten zijn bij deze prijs inbegrepen.

 

NONON Allround

Frequentie: 14 avonden elke woensdag  van 19.00-21.30.00 uur.

De prijs van de opleiding is €2250,- ex. BTW.
Dit is inclusief een professioneel make-uppakket ter waarde van €400,- en een professionele penselenset ter waarde van €75,-.
Daarnaast ontvang je uitgebreid theoretisch materiaal, diverse professionele foto’s voor je portfolio. Ook de examenkosten zijn bij deze prijs inbegrepen.

vragen? of schrijf je direct in!

Laat hieronder je gegevens achter, mail naar boekingen@nonon-workshops.nl of bel +31 648373142.
Wij doen er alles aan om zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.

  De waardering van nonon.eu bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 971 reviews.