Productverschillen uitgelegd

We krijgen met enige regelmaat de vraag hoe het kan dat verschillende partijen van hetzelfde product soms een andere kleur, geur of textuur hebben. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel: dit komt door de invloeden van de natuur. In onze producten zitten hele hoge percentages natuurlijke ingrediënten, waardoor het eindproduct sterk afhankelijk is van de geur, kleur en textuur van deze ingrediënten. Wat wij krijgen uit de natuur kan sterk verschillen per locatie of per seizoen. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld appels: die zijn sappiger na een regenachtig seizoen en ook de smaak van wijn kan per jaar verschillen. Met onze producten ervaren we diezelfde verschillen uit de natuur. In een erg warm jaar, zoals 2018, worden de meeste oliën donkerder van kleur en krijgen ze een sterkere geur, terwijl andere ingrediënten zoals het sap van Aloë Vera juist lichter van kleur wordt en de geur haast hetzelfde blijft. De invloed van de natuur is dus bij elk ingrediënt anders.

Je zult je misschien afvragen waarom andere merken hier geen last van hebben. Meestal is dit omdat zij slechts een klein percentage natuurlijke oliën of andere natuurlijke ingrediënten in hun producten verwerken. Ook kan het zijn dat er wel natuurlijke ingrediënten worden gebruikt, maar dat deze zijn gebleekt (ontkleurd) of dat de geur is verwijderd. Helaas zorgen deze processen er ook voor dat er veel waardevolle vitamines en andere werkzame stoffen verloren gaan. Dit is vergelijkbaar met wanneer je groenten voor een langere tijd kookt: de meeste vitamines en mineralen uit het eten blijven achter in het kookwater dat weggegooid wordt.    

Mocht het dus voorkomen dat bijvoorbeeld je nieuwe serum of dagcrème iets anders voelt, ruikt of er uit ziet dan uit het vorige flesje, dan komt dat door bovenstaande redenen. Daarentegen ben je wel verzekerd van een product dat vol zit met natuurlijke ingrediënten waarbij alle vitamines, mineralen en andere werkzame stoffen zijn behouden. En dat merk je in het beste resultaat op je huid!

Liefs, NONON