Interview met Specialist – Linda Blauw
Linda is de oprichter van NONON make up. In dit blog vertelt ze waarom ze zo blij is met NONON oogschaduw, waarom ze oogschaduw onmisbaar vindt en welke kleuren ze het liefst gebruikt.
Puur natuur
Ik heb zelf een gevoelige huid en kan make up vaak niet verdragen. Alle bekende merken uit de drogisterij of parfumerie bezorgen me irritatie in de vorm van jeuk en roodheid. En van de oogschaduw van die merken krijg ik tranende ogen. Als visagist houd ik natuurlijk ontzettend van make up. Daarom ging ik op zoek naar een oplossing. Ik ontwikkelde mijn eigen minerale make up lijn. NONON make up wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van agressieve stoffen en andere troep.
NONON oogschaduw
Waar andere oogschaduws een eindeloze lijst ingrediënten bevatten, vind je in NONON oogschaduw maximaal zes ingrediënten. In iedere kleur zitten de drie basisingrediënten mica, titanium dioxide en ijzeroxide. Voor een aantal felle kleuren zijn extra ingrediënten met pigment toegevoegd. Deze zijn niet natuurlijk, maar wel heel mild voor de huid. Samen vormen deze ingrediënten een poeder. De losse poeder breng je eenvoudig met een kwastje aan op je oogleden. De mineralen mengen heel goed met de natuurlijke oliën van je huid. Hierdoor blijft de make up perfect op zijn plek. Komt er per ongeluk iets in je oog? Dan irriteert dit niet. Geen tranende ogen dus met NONON oogschaduw.
Oogschaduw is onmisbaar
Ik vind oogschaduw echt onmisbaar. Ik ga nooit zonder de deur uit. In mijn dagelijkse look frist een neutrale champagnekleurige oogschaduw mijn ogen helemaal op. Het verbergt adertjes en roodheid en geeft tegelijkertijd een subtiele glans. Het is heel eenvoudig maar heeft een enorm effect.
Wat ik ook zo fijn vind aan oogschaduw, is dat je er optische illusies mee kunt creëren. Je kunt ogen meer naar voren halen, meer diepte geven, groter en kleiner laten lijken. Ook kun je er hangende ogen mee wegwerken en een droevige blik een lift geven. Er zijn enorm veel kleuren en technieken. Oogschaduw verveelt nooit. Ik blijf ermee experimenteren.
Technieken
Een beetje oogschaduw aanbrengen op een bewegend ooglid kan iedereen. Maar wat als je een stapje verder wilt? Als je je oogkleur wilt versterken of diepte wilt creëren met een arcadeboog. Kijk dan eens op youtube. Daar vind je een schat aan tutorials. Ook wij hebben een aantal video’s opgenomen waarin we laten zien hoe je NONON make up het beste kunt aanbrengen. Wil je persoonlijk advies voor jouw oogkleur en -vorm? Dan zou ik het ontzettend leuk vinden als je een workshop bij me komt volgen. Tijdens een workshop geef ik instructie voor de groep. Ondertussen geniet jij met je vriendinnen, moeder, zussen of collega’s van heerlijke hapjes en drankjes. Als jullie zelf aan de slag gaan, kom ik bij iedereen langs voor persoonlijk advies. Bij ieder paar ogen past weer iets anders het allermooist.
Arcadeboog
De arcadeboog aanbrengen is hartstikke hot. Een arcadeboog geeft diepte. Dat kan op een hele subtiele manier met een neutrale kleur. Het kan ook heel intens, met felle of donkere kleuren. Ook in een smokey eye zit een arcadeboog. De traditionele smokey eye met zwart als donkerste kleur is mijn favoriete look. Het geeft enorm veel expressie en diepte. Ook hangt er altijd een vleugje mystiek om smokey eyes. Ik hou ervan.
Kleuren combineren
Oogschaduw geeft vele verschillende effecten. Met één kleur kun je je blik al opfleuren en verfrissen. Je kunt ook kleuren combineren. Met meerdere lagen creëer je diepte en kun je bepaalde delen benadrukken of juist niet op laten vallen. Maar welke kleuren kies je dan? Ik deel graag met je welke kleuren ik mooi bij elkaar vind passen. Als basis neem ik vaak de combinatie van onze campagne kleur (i1) en de rijke donkerbruine kleur (i10). Afhankelijk van je kleur ogen kies je een derde kleur.
Voor blauwe ogen:
Om blauwe ogen mooi uit te laten komen, kies ik voor de combinatie van champagne, lichtroze en bruin. De champagnekleur is daarbij de basis. Die breng je op je hele ooglid aan. Vergeet je binnenste ooghoek niet voor wakkere blik. De lichtroze kleur breng je aan op je bewegende ooglid. Met de donkerbruine kleur zet je de onderste wimperlijn dun aan en maak je een arcadeboog. Met een blending kwast blend je de kleuren mooi in elkaar over.
Voor bruine ogen:
Voor bruine ogen kies ik vaak een combinatie van champagne, donkerbruin en donkerrood. De champagnekleur (i1) vormt de basis. De donkerrode kleur (i15) breng je aan op je bewegende ooglid. De donkerbruine kleur (i10) zet je met een dun penseel op je onderste wimperlijn. Met een platte kwast breng je de kleur ook aan op de arcadeboog, net boven de natuurlijke vouw van je ooglid. Met een blendingkwast meng je de aangebrachte kleuren zodat ze mooi in elkaar overlopen. Heb je een lichte huid? Kies dan voor de lichtbruine tint i16. Dit geeft een zachter effect.
All time favorite
De champagnekleur oogschaduw i1 is echt mijn all time favorite. Ik gebruik hem vaak als enige kleur en als basis voor een look met meerdere kleuren. Maar ik hou ook ontzettend van glitter. Met kerst en andere feestjes vervang ik de subtiele champagnekleur voor goud met glitters. Dit is de i25 en die laat je echt stralen.